2016. március 25., péntek

Korea sütemény, házilag: Hottok, hoddeok

Hoddeok


Mivel sokan szeretjük a koreai konyhát, úgy gondoltam megosztom egy olyan koreai sütemény receptjét, amihez semmilyen különleges alapanyag nem kell. Az íze nagyon hasonlít a kürtőskalácséra. Nagyon finom. :)


Hozzávalók: 
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre forró víz
  • 2 tk szárított élesztő (kb. 1 csomag, de lehet nem szárítottat is használni)
  • 1 ek olaj
  • 2 ek cukor
  • 1/2 tk só
Töltelék:
  • 4 ek apróra vágott vagy darált dió
  • 2 tk fahéj
  • 1 bögre (barna) cukor 
A diót, fahéjat és cukrot keverjük össze. Kész a töltelék. :)
(Reszelt sajtot is használhatunk töltelékként.) 
Elkészítés menete:

A vizet, élesztőt , cukrot  olajat és a sót keverjük össze egy tálban. Dolgozzuk össze a liszttel. A tésztát takarjuk le konyharuhával, s hagyjuk szobahőmérsékleten állni 1 óráig. Ezután keverjük meg , s újból letakarva hagyjuk 10 percig állni. A tésztát osszuk 8 egyenlő részre. Töltsük meg diós töltelékkel, úgy mint a szilvás gombócot.Serpenyőben kis lángon süssük ki olajon. A gombócot lapítsuk ki alkalmas eszközzel amint a serpenyőbe helyeztük. Amikor megpirult az egyik oldal, fordítsuk meg a süteményt. A hoddeok megfordítása után egy/fél percig fedjük le a serpenyőt, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

forrás(angol):
http://www.maangchi.com/recipe/hoddeok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése