Hoddeok
Mivel sokan szeretjük a koreai konyhát, úgy gondoltam megosztom egy olyan koreai sütemény receptjét, amihez semmilyen különleges alapanyag nem kell. Az íze nagyon hasonlít a kürtőskalácséra. Nagyon finom. :)
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre forró víz
- 2 tk szárított élesztő (kb. 1 csomag, de lehet nem szárítottat is használni)
- 1 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1/2 tk só
- 4 ek apróra vágott vagy darált dió
- 2 tk fahéj
- 1 bögre (barna) cukor
(Reszelt sajtot is használhatunk töltelékként.)
Elkészítés menete:
A vizet, élesztőt , cukrot olajat és a sót keverjük össze egy tálban. Dolgozzuk össze a liszttel. A tésztát takarjuk le konyharuhával, s hagyjuk szobahőmérsékleten állni 1 óráig. Ezután keverjük meg , s újból letakarva hagyjuk 10 percig állni. A tésztát osszuk 8 egyenlő részre. Töltsük meg diós töltelékkel, úgy mint a szilvás gombócot.Serpenyőben kis lángon süssük ki olajon. A gombócot lapítsuk ki alkalmas eszközzel amint a serpenyőbe helyeztük. Amikor megpirult az egyik oldal, fordítsuk meg a süteményt. A hoddeok megfordítása után egy/fél percig fedjük le a serpenyőt, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
forrás(angol):
http://www.maangchi.com/recipe/hoddeok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése